Handen van een vrouw die een bril vasthoudt

Vormingscentrum Create

Welkom bij vormingscentrum Create, de plek waar leren en groeien centraal staan. Door de combinatie van theorie en methodieken bieden we leerrijke en inspirerende trainingen aan ouders en andere professionele hulpverleners.

We geloven sterk in de kracht van kennis en vaardigheden om zorgondersteuning te verrijken en kansen te vergroten. Welkom in ons vormingscentrum, waar we samen streven naar een betere toekomst.

Handen van een vrouw die een bril vasthoudt
Create staat voor volgende sleutelwoorden:

Communicatie:  Omdat we geloven dat communiceren helpt in de omgang met pijnlijke zaken.

Relatie: Omdat zich afstemmen op elkaar in een steunende, interne relatie steeds een belangrijke basis is.

Emotie: Omdat we emoties zien als belangrijke signalen vanuit ons brein.

Actie: Omdat samen handelen in een relatie beide partijen verandert.

Talent: Omdat we geloven in groei en de kracht van sterktes.

Evenwicht: Omdat in balans zijn met jezelf in je omgeving ervoor zorgt dat je in staat bent om met kracht je eigen keuzes te maken.

OC Nieuwe Vaart is National Training Site voor de methodiek van Life Space Crisis Intervention (LSCI). Zowel voor België als voor Nederland zijn wij het LSCI-aanspreekpunt. Vanuit de vraag naar vorming en coaching over LSCI, hebben we het vormingscentrum Create opgestart. Stelselmatig hebben we onze expertise en ons aanbod uitgebreid.

We onderhouden het contact en werken nauw samen met het Amerikaanse LSCI-institute.

Bekijk ons trainingsaanbod

VC Create is er voor onderwijs, instellingen van het VAPH en jeugdwelzijnswerk. In het verleden werkten we o.m. al voor onderwijs Stad Gent, Agentschap Opgroeien, OVSG-scholen en -directies, scholen en mfc's van de Broeders van Liefde, GO! onderwijs Aalst, Scholengroep Dender, FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg enz.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag rond ons vormingscentrum Create? Bekijk hier onze meest gestelde vragen, of klik door naar ons algemene overzicht.

Alle vragen over Vormingscentrum Create