Image00001

School

Onze school voor buitengewoon onderwijs richt zich tot kleuters en lagere schoolkinderen met een type 3 attest, vanaf de leeftijd van 2,5 tot 14 jaar. Naast het op maat leren ondersteunen onze ervaren professionals elk kind in zijn unieke reis naar persoonlijke groei en ontwikkeling. Hier geloven we dat verschillen krachtig zijn.

Ontdek hoe we ons inzetten voor inclusiviteit, diversiteit en de best mogelijke educatieve ervaring voor elk kind. Samen creëren we een veilige en warme omgeving waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen, zelfvertrouwen kunnen opbouwen en de vaardigheden kunnen verwerven die nodig zijn voor hun toekomst. 

Image00001

Onze school is een pluralistische basisschool die behoort tot het vrij onderwijs. Om de kwaliteit van het onderwijs te garanderen, volgen we bij de planning van de lessen de leerplannen van OVSG (Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten). Deze leerplannen zijn goedgekeurd door de overheid en zijn opgesteld op basis van de ontwikkelingsdoelen en eindtermen die door de Vlaamse Gemeenschap zijn vastgelegd.

In het OC Nieuwe Vaart wordt de werking van de school ondersteund door de integratieve samenwerking met het MFC Nieuwe Vaart.

Welkom bij onze school, waar elk kind zichzelf kan zijn.

Basisschool voor buitengewoon onderwijs OC Nieuwe Vaart
Onze school voorziet een aanbod kleuter- en lager onderwijs voor 60 leerlingen. We bieden kleuter onderwijs aan voor 7 kleuters en lager onderwijs aan 53 leerlingen.

Op deze locaties kan je terecht

School OC Nieuwe Vaart